Ze belt me op om 16.00 in de middag. “Ik weet niet wat ik moet doen”, zegt ze. “Mijn ouders zijn morgen 55 jaar getrouwd en ik heb zo’n erge last van de bijklachten, dat ik bang ben dat ik morgen mijn ouders teleurstel. Dat ik er niet volledig bij aanwezig kan zijn en ik baal er zo erg van. Vooral omdat toen ze 50 jaar getrouwd waren ik met een gebroken arm op de foto’s moest. En nu heb ik weer wat. Kun je me helpen?”

Ze kent me iets langer dan vandaag, ik hoef dus niet alles uit te leggen en we duiken meteen in; Wat is er nodig om te herstellen? Zo goed als mogelijk is. We kunnen geen wonderen verrichten maar soms gebeurt er wel een wonder in sneller herstel, dus waarom zouden we dat niet aanwakkeren?

Ze kan haar aandacht bij haar lijf brengen en me volgen in mijn verhaal. Ze doet het ongelofelijk goed, we gaan net iets verder samen dan dat ze alleen aandurfde en al gedaan had.
Na 10 minuten zeggen we dit is genoeg. We hebben het herstelsysteem van je lijf actief aangezet, nu mag je loslaten en ontspannen. We gaan voor de best mogelijke uitslag.
“Ik kan voor het feest nog 3x kort oefenen zegt ze, is dat slim?” “Jazeker” zeg ik, korte, licht intensieve oefeningen werken hier fantastisch bij.
Ze zegt, “maar het voelt nu al iets beter,” ik glimlach en zeg, “heb een heerlijk ontspannen avond”.

Wie vraag jij om hulp als het even niet gaat? Wie kan jou naar een ontspannen staat brengen, zodat het herstel in jouw lijf zo goed als mogelijk aangezet wordt. Want een ontspannen lijf kan veel beter herstellen.

Kun jij wat hulp gebruiken? Wil jij weten hoe je het herstel in jouw lijf aanzet, op een korte ontspannen manier?
Je kunt vrijblijvend met me bellen of zoomen om jouw vragen te stellen? Wil jij dat?
Laat het me weten, op donderdag en vrijdag heb ik voor ongeveer 2 mensen plek. Claim jij de jouwe?

En hoe het verder gaat met deze dame? Ik ben heel benieuwd hoe het morgen met haar is!
​Maar drie dingen weet ik wel:
​1. ze neemt verantwoordelijkheid voor haar herstel.
​2. Ze wil er alles aan doen om te herstellen, zelf haar schroom voorbij zetten en me gewoon bellen.
3. Ze heeft er actief voor gekozen om met vertrouwen naar haar herstel te kijken en ernaar te handelen. ​

Wat een ongelofelijke kanjer is dit! ​​

Je plek claimen kan als je me een mailtje stuurt: esterjanssen@delichaamstolk.nl

Heb een heerlijk weekend

Lieve groetjes
Ester