Ester Janssen

Als je mij goed kent dan weet je:

 • Als ik te weinig beweeg op een dag, wordt ik ’s nachts wakker om alsnog te bewegen!
 • Als er iets goeds gebeurd, in een behandeling met een cliënt of voor mezelf, ga ik letterlijk beter zien.
 • Mijn favoriete winkel is de bieb! Tja eigenlijk de boekwinkel maar ik mag niet meer zoveel boeken kopen van mezelf…
 • Mijn grootste wens al is uitgekomen, moeder worden en zijn 😉
 • Ik altijd nieuwe wandelpaadjes wil inslaan, zowel in het bos als in de stad, dit dus regelmatig geleid heeft tot omkeren omdat het paadje doodliep en ik dat heel erg leuk vind.
 • Mijn grootste voorbeeld Brené Brown is. Love her books and talks!
 • Ik zal nooit in het diepe springen zonder eerst met mijn grote teen (en meestal ook mijn hele voet en enkel) gevoeld te hebben. Iets moet goed voelen maar ook kloppen in mijn gedachten.
 • Mijn complete familie bestaat uit > 130 mensen (Brabanders hè)!
 • Als ik iets moet knippen gaat mijn mond mee bewegen met de schaar… ik heb nog nooit in de spiegel gekeken als ik dit deed maar mijn medemens heb ik er regelmatig mee in de lach laten schieten..

Vijfentwintig was ik. Ik werkte al een jaar in mijn droombaan. Alles vond ik leuk, het werk, de collega’s, de patiënten, de klachten die zij benoemden. Ik wist, dit is mijn vak, hier wil ik goed in zijn. Maar er was één ding, ik ging altijd moe naar huis.

Na een tijdje had ik het er met een collega over, dat ik zo moe bleef na mijn werk. Moe zijn is normaal toch, dacht ik als je net begint; inwerktijd, nieuwe dingen leren, over het bedrijf, over het vak en over de mensen. Maar na 1 jaar nog moe zijn, dat klopte niet vond ik.

Mijn collega zei, je laat je leegzuigen door anderen. Ik dacht; “nou zij zuigen mij leeg’ Je hebt nou eenmaal van dat soort mensen!”

Ze stelde me voor een cursus te doen, waar ik zou leren mijn energie/ mijn fitheid voor mezelf te houden. En dat deed ik, niet wetende dat dit alles in mijn werk zou veranderen en vooral na mijn werk.

Ik leerde hoe ik me kon verbinden met mijn patiënten zonder dat ze mijn energie meenamen. Ik leerde hoe ik mezelf kon beschermen tegen de soms heftige verhalen of emoties van patiënten. En vooral leerde ik hoe ik mijn eigen energie kon beheren.

Het resultaat; de keren dat ik moe naar huis ging waren op één hand te tellen in de meer dan 17 jaar die volgenden. Ik was fit, kon ’s avonds nog leuke dingen doen, sporten en gezelligheid opzoeken. Ik leerde veel van de technieken aan mijn patiënten zodat ze dit zelf konden gaan toepassen.

In die tijd voegde ik ook aspecten toe aan de cursus die mij toentertijd zo geholpen had. Ik verfijnde hem en maakte hem specifieker.

Dus toen ik besloot voor mezelf te beginnen, als De Lichaamstolk, wist ik wat ik te geven had. Ik gun jou dat je tijdens en na je werk, goed je energie kunt beheren zodat je je fit en gezond voelt.

Ik onderscheid mij door:

 • Het compliment dat ik het meeste krijg van mijn cliënten is dat ik gouden/ magische/ engelen handen heb waardoor cliënten hun lijf weer goed gaan voelen
 • Ik kan gevoel vertalen in woorden, zodat je helder krijgt wat je voelt. Daarmee kun je wat je voelt en wat je denkt op één lijn laten komen
 • Heb je twijfels, ik help je over de brug te komen door te vertalen wat je voelt
 • Ik kan op een rustige wijze een intern conflict naar boven halen en deze omzetten naar een fijne verbinding tussen lichaam en de gedachten
 • Ik werk zacht en zeer doordringend

Mijn visie is dat een mens één geheel is, als er iets gebeurd zit er altijd een lichaamsgevoel, een gedachte, een emotie en gedrag aan vast. Door helder te hebben wat deze gevoelens, emoties en gedachten met elkaar te maken hebben en door ze te verbinden krijg je vaak helder wat het lichaam ‘vertelt’.

Ik ben afgestudeerd als Master of Science in de psychosomatische fysiotherapie en heb daarin 20 jaar werkervaring. De psychosomatiek verbindt het lichaam met het denken en voelen. Dat is dan ook mijn kracht, ik verbind de ervaringen van het lichaam met de gedachten en emoties die daarbij komen. Om die verbinding tot stand te brengen is het nodig dat we oprecht contact maken met onszelf. Ik noem dat ‘bij jezelf zijn’. Als we bij onszelf zijn, komt die eigen kracht naar boven en kun je meer dan je voor mogelijk had gehouden. Het is mijn missie om mensen in hun kracht te laten komen, zodat er keuzes gemaakt worden die zowel vanuit het lichaam als het denken kloppen, ongeacht de omstandigheden.