Die vreselijke wachttijd.

Vandaag had ik een mooi gesprek met een vrouw die moe is en er pijn bij had gekregen. Ze wilde daar direct vanaf en daar ging ze dan ook vol voor. Alle mogelijkheden die ze kon bedenken, alle (ontspanning) trucjes kwamen uit de kast maar de pijn kreeg ze niet weg. En daar baalde ze van!

Ze kent me al langer dan vandaag dus ze had al veel van de dingen die wij samen ooit besproken en geoefend hadden toegepast. Klagen is niet haar eerste reactie, maar wel heel hard werken om het ‘probleem’ op te lossen.

En dat heel hard werken dat was eigenlijk het probleem, om nog specifieker te zijn was dat probleem 2.

Het grootste probleem namelijk wat er speelde is dat ze niet accepteerde dat de pijn niet meteen wegging. Haar reactie daarop was het harde werken, die de moeheid creëerde.

Soms gaat een pijntje een moeheid niet meteen weg. Soms heeft het wat tijd nodig; wachttijd. En hoe ga jij om met wachttijd?

De meeste mensen, inclusief ikzelf, hebben een gruwelijke hekel aan wachten.

En dit was het moment om te zeggen het heeft wel echt tijd nodig. Wachttijd! Maar wachten betekent niet niets doen. Het betekent de tijd nemen om onderzoek te doen naar de pijnplek, het van meerdere kanten bekijken, hoe het voelt, hoe het eruit ziet, wat het betekent zelfs. En dan als dat onderzoek gedaan is, kan de pijn en daarna vaak de vermoeidheid oplossen.

In dit blog uitleggen hoe dat effectief aanpakken te werk gaat is te veel. Het is al een heel epistel 😉

Maar wil jij weten hoe je van je vermoeidheid afkomt en je wilt de tools die ervoor nodig zijn graag hebben, meld je dan aan voor het webinar ‘van moe naar fit’ op maandagavond 12-12-2022 om 20.00. Daarin krijg je de 5 stappen die leiden naar een fit leven.

Wil jij hierbij zijn? Meld je dan tijdig aan op https://delichaamstolk.nl/inschrijven-webinar-van-moe-naar-fit/

Voor nu wens ik je een heerlijk weekend met veel tijd!