Van moe naar partypoeper!

Morgenavond heb ik een feestje. Het thema is: over de top(per). En daar heb ik zin in! En ik ben heel dankbaar dat ik er weer zin in heb. Want dat is een tijd niet zo geweest.

Vroeger in, mijn studententijd, hield ik ook al van een feestje, ik drink geen alcohol maar verder was ik altijd diegene die als laatste de tent uitgeveegd werd. De hele avond stond ik op de dansvloer met een grote grijns op mijn gezicht. Zo ken ik mezelf. Met plezier ernaar toe en genieten en dan de volgende dag echt de tijd nemen om bij te komen, of niet als er gesport ging worden. Dan kwam uitrusten later wel!

Nadat ik na drie jaar mijn masterstudie had afgerond, terwijl ik gewoon had doorwerkt. En daarnaast moeder was van twee kleine jongens en natuurlijk ook nog partner van, dochter van, vriendin van en ga zo maar door, had ik echt geen zin in een feestje! Ik was veel te moe om te feesten. Ik kon me er niet meer toe zetten, bedacht zelfs de meest bijzondere uitvluchten om er niet naar toe te hoeven. Die ik overigens niet uitvoerde.

Die moeheid had een logische verklaring; heel veel doen in een paar jaar tijd en niet genoeg ruimte nemen om uit te rusten. Echter na een maand rustig aan doen, voelde ik me nog niet fitter en uitgerust. Noch na twee of drie maanden. Toen bedacht ik me, wat gebeurt hier nou. “Zo ken ik mezelf niet. Ik herstel niet hoe kan dat?”

En dat niet herstellen was niet logisch! Ik was gezond, at, sportte ging op tijd naar bed, zei regelmatig nee, als dat nodig was. Ik was zelfs bereid om minder te gaan werken want ik dacht ik moet gewoon verder uitrusten. Totdat ik me besefte, misschien is het niet alleen minder doen of meer begrenzen misschien is er nog iets anders nodig. En dat anders heb ik gevonden. Gewoon in mezelf, met behulp van een ander.

En doordat ik die stappen heb gezet, om te zoeken naar de oorzaak van de vermoeidheid en niet alleen om te gaan met het gevolg. Kan ik nu heerlijk naar een feestje omdat ik er zin in heb en omdat ik me er fit genoeg voor voel. Op naar ‘over de top(pers)’!

Herken jij dit ook? Te moe, van alles al geprobeerd om te herstellen ervan, maar niets werkt echt. Jezelf bijna niet terug herkennen van je vroegere fitte zelf. En ben jij er helemaal klaar mee? Schrijf je dan in voor het webinar in 5 stappen ‘van moe naar fit’ aankomende maandag om 20.00. Het duurt maximaal 40 minuten, dus voor diegene die op tijd naar bed wil, het kan nog!

Hier is de aanmeldlink: https://delichaamstolk.nl/inschrijven-webinar-van-moe-naar-fit/

Wil jij ook weer zin hebben in jouw levensfeestje? Dan zie ik je maandag.

Feestelijke fitte groetjes