Nieuwe stappen

Een aantal jaar geleden was ik erg moe, ik herstelde niet goed zelfs niet na meerdere nachten goed slapen. Het duurde al een tijdje en ik dacht het gaat vanzelf wel over. Maar het ging dus niet over! Ook niet toen ik iets minder ging werken, nog meer ging uitrusten nog gezonder eten en ga zo maar door. Ik ging hulp zoeken, want als iets al heel lang duurt en je komt er niet uit dan is het meestal iets wat je echt niet weet of niet kunt zien door je eigen blinde vlekken. In die gesprekken werd duidelijk dat ik moest stoppen met mijn baan. Mijn baan die ik al 17 jaar had, mijn collega’s met wie ik lief en leed deelde, mijn droombaan zoals ik hem tot op dat moment nog steeds noemde. Maar het bleek dat het mijn droombaan niet meer was, ik moest iets anders gaan doen, iets waar ik meer energie van kreeg.
Zo begon ik met mijn eigen bedrijf en ik werd steeds minder moe, ik genoot ervan om jonge zorgverleners te helpen met hun emoties te reguleren op de werkvloer, echter het laatste restje vermoeidheid ging er niet af. Na anderhalve maand geleden wederom hulp te hebben gezocht, kwam ik tot de conclusie dat deze jonge zorgprofessionals, hoe leuk ze ook zijn, niet mijn ideale ‘werkterrein’ zijn.
Dus heb ik besloten, om nieuwe stappen te gaan nemen. Mijn bedrijf gaat op de schop en er ontstaat iets nieuws, ik heb nog geen nieuwe website, noch een andere naam. Maar wel een nieuw doel, een nieuwe visie.

Mijn nieuwe doel is vrouwen helpen, die vroeger energiek en blij waren en nu al jaren moe zijn, zonder aanwijsbare oorzaak. Vermoeidheid die niet wegging toen de kinderen naar school gingen, die niet weg ging nadat het huis weer schoon was en de verbouwing achter de rug. Vrouwen die hoopten dat het gaat vanzelf wel over ging en het gebeurde niet! Zelf niet na bezoeken aan de fysiotherapeut of bloedonderzoek bij de huisarts.
Vrouwen die zeggen nu is het genoeg! Een dag nog langer moe is een dag niet geleefd. Dadelijk ben ik 50 en ben ik meer dan 10 jaar moe, zo wil ik mijn leven niet leiden. Zo wordt ik er geen leuker mens van, geen leukere partner, noch moeder, noch vriendin en collega.
Ik wil zo graag iets nieuws, dat had ik me altijd voorgenomen, maar door deze vermoeidheid doe ik het niet. Ik zoek nu hulp, om weer energiek te worden, om mijn ambities waar te maken, om als de kinderen het huis uit zijn mezelf gelukkig te maken met zinvol werk, met leuke weekendjes weg.

Dus dat heb ik gedaan in de afgelopen weken waarin ik geen inspiratiebrief schreef, dank je wel voor diegene die me vroegen waar de inspiratie bleef, dat waren er meerderen zelfs tot mijn verbazing. Voor jullie die me al langere tijd volgen; willen jullie me helpen?

Ken jij vrouwen die voldoen aan het hierboven geschetste plaatje, die vroeger fitte, energieke mensen waren maar nu hun energie kwijt zijn aan iets waarvan ze niet weten wat dat is, of ben jij zelf die vrouw. Willen deze vrouwen vertellen over mijn aanbod. Deze maand ga ik namelijk een pilot starten om het traject verder te optimaliseren voor hen. In ruil ervoor betalen ze natuurlijk minder geld dan als het traject klaar is. Laat ze contact opnemen met me, ik plan een uitgebreide sessie in, om te kijken wat ik voor ze kan betekenen. En mogelijk kan ik ze verder helpen naar een fit en energiek leven.
Dank jullie wel alvast, in het kader alle grote dingen beginnen klein, is dit dus een nieuwe start voor mij maar hopelijk nog meer voor de vele dames die weer energiek door het leven kunnen.

Tot slot om jullie hopelijk toch nog wat inspiratie te kunnen geven. Hoe ben ik nu gekomen tot waar ik nu ben? Door hulp te vragen maar ook door de prachtige opmerking van een patiënt van me die zei: “ doe jij genoeg aan jouw voedsel voor de ziel /food for the soul”. “ Deze opmerking maakte me bewust van waar het om draait in mijn leven. Ik ben mijn ‘food for the soul’ weer  bewust gaan omarmen en doen.

Wat is nou voedsel voor de ziel? Dit is datgene dat je niet letterlijk eet, maar dat wat je al (meestal) je hele leven doet en waar je eigenlijk niet zonder kan en wat je gezond en gelukkig maakt. Voor sommige is dat zingen, sporten, schilderen, mediteren, vrijwilligerswerk doen. Voor mij is het wandelen, zonder doel, zonder tijd. Met mijn aandacht bij de natuur, hoe mijn lichaam voelt, het gesprek met de vriendin of mijn man die met me meeloopt. Niet meer en niet minder dan dat.
Wat is jou food for the soul? Wil je me dat laten weten op esterjanssen@delichaamstolk.nl ?

Dus ik gun jullie veel en herhaaldelijk food for the soul deze week,

Veel lieve groetjes
Ester

ps. stuur deze mail gerust door naar de vrouwen die je kent en die jij een energiek leven gunt.