Hoelang nog mag het jouw leven bepalen?

Afgelopen week kwam er een dame bij me, die al eerder ooit geweest was. Ze vertelde in ons hernieuwde gesprek: “Het gaat echt heel goed maar ik kom niet verder nu. Ik ben moe en het lijkt niet weg te gaan en ik kom er niet achter waarom ik me zo voel. Ik wil me weer zo graag fit voelen, dan kan ik verder met mijn hobby en deze uitbreiden”

Ik vroeg haar hoelang die moeheid al bestond. Ze zei: “nou een paar maanden. “ En wat was het moment dat je dacht nu moet ik er iets aan doen was mijn volgende vraag en toen zei ze: “Nou toen we op de camping waren in de zomer, dacht ik nu ben ik hier al vier weken en ik ben nog steeds moe. “  Dus ik vroeg haar opnieuw dus hoelang bestaan de klachten al, “oh” zei ze, “misschien wel al 7 maanden”!

7 maanden! Dus al zeven maanden had ze gedacht, het gaat wel over…. als ik vakantie heb dan komt het goed.

Dit hoor ik zo vaak! En soms is het heel logisch dat we moe zijn, we hebben een stressvolle periode achter de rug, veel ballen in de lucht gehouden, maar nu de kinderen richting de middelbare school gaan of er zelfs al op zitten is er niets veranderd in jouw energiestaat! Maar heel vaak weten we niet eens waar het vandaan komt en nemen we het voor lief.

Het is me opgevallen dat moe zijn normaal is geworden, je hoort bijna moe te zijn! Moe en druk, dan hoor je erbij! Maar is dat zo? En hoe sta jij erin?

Mijn vraag is al jij moe bent:

Hoe lang laat jij vermoeidheid je leven bepalen?

Wil jij met dat laten weten ….

Voor nu wens ik je een heerlijk ontspannen weekend. Een echt oplaad moment.