Omgaan met turbulente tijden

Afgelopen anderhalve week had ik meerdere ups en downs, waardoor mijn emoties alle kanten opvlogen. En laat ik starten met te zeggen, er gaat niemand dood, dus het is zeker niet het einde van de wereld, maar er gebeurde van alles, op werkvlak maar vooral op persoonlijk vlak en in mijn nabije omgeving.

Nu leer ik door het voelen van mijn lijf, dus als iemand mij iets verteld heb ik daar een gevoel bij en kan ik dat plaatsen of niet. Als ik nieuwe dingen leer, als ik keuzes moet maken, nagenoeg alles wordt bepaald door het gevoel wat het me geeft. Is dit een juiste keus of niet, waar past deze informatie in het grote plaatje enz.

Voor sommige van jullie is dit abracadabra en dat is oké, iedereen leert anders en maakt op een andere manier keuzes. Maar daar gaat dit nu niet over.

Waar dit wel over gaat is dat als er zoveel gebeurd en tijd nodig is om dit te verwerken. Sommige dingen gaan snel, andere hebben meer tijd nodig.

En die verwerkingstijd daar moet ik stil bij staan, anders heb ik een probleem.

Dus heb ik dit weekend veel rust momenten ingepland, even tussendoor zelfs in mijn bed gelegen en een ontspannende oefening gedaan. Daarbij viel ik prompt in slaap en heb dus niet bewust ontspannen, maar werd verfrissend wakker na mijn uit-rust-slaapje midden op de dag.  Voor mij werkt wandelen ook altijd als verwerking, dus ook dat stond op de planning. Het moment dat het droog was, heb ik dus een flinke wandeling gemaakt. Toen ik terugkwam was mijn hoofd weer leeg, mijn hartslag lager, mijn wangen verfrist.

Wat ik ook altijd nodig heb is het delen van mijn emoties en verhaal met een vriendin of meerdere vriendinnen. Gelukkig vond ik een paar luisterende oren bij hen.

Inplannen van rustmomenten is dus voor mij het belangrijkste wat ik kan doen om de turbulentie van alle gevoelens en gedragingen (al dan niet van mezelf) weer in goede banen te leiden.

Is het fijn om dan op de rem te trappen, andere dingen te laten, soms zelfs dingen af te zeggen? Nee. Nodig JA, voor mijn eigen rust, mijn gezondheid en mijn gedrag in mijn gezin, op mijn werk en met alle anderen die ik tegenkom in het verkeer of gewoon achter de kassa bij de supermarkt.

Durf jij rust in te plannen, kun jij je ertoe zetten om rust in te plannen? Puur voor jou! Ondanks dat anderen dat niet fijn vinden omdat je een afspraak veranderd?

Wat heb jij nodig om tot rust te komen dan ?

Ben jij al zover dat je het niet meer voor elkaar krijgt en er last van hebt in de vorm van langdurig moe zijn en ben jij daar helemaal klaar mee? Doe dan mee met het webinar van moe naar fit as dinsdagavond 17-1-2023 om 20.00. De link om je ervoor aan te melden is https://betrokkeni3400.activehosted.com/f/13

Ik gun mezelf rust en fit zijn en jouw gun ik dat ook!

Durf jij voor jezelf te gaan staan?

Plan het in en houd jezelf aan die planning, het geeft je energie om de dingen die op je pad komen beter aan te kunnen en om veel meer te genieten! En wie wil dat nou niet?