Groot onderhoud in je huis of in je lijf!

Wij zijn aan het klussen in huis. De trapbekleding hing los, er zaten vegen op de muren en de verf van het houtwerk was behoorlijk aan een nieuw kleurtje toe.
Terwijl ik aan de spijltjes van het hek op zolder aan het schilderen was bedacht ik me dat het klussen in huis toch redelijk veel overeenkomsten heeft met herstellen.

Als we zouden zeggen dat ons lichaam ons huis is, dan is het soms tijd voor groot onderhoud en soms moeten er kleine dingen opgeruimd worden, dat is beide herstellen.

Doordat bij ons de trapbekleding loshing, vergrootten we de valkans, dus geen actie ondernemen was eigenlijk geen optie. Eerst hebben we met lijm voor vloerbedekking alles weer vastgeplakt, maar dit heeft niet heel lang mogen baten.

Dus nu; groot onderhoud.

Als we ons niet zo lekker voelen en we nemen een een beetje rust zijn we er zo weer bovenop. Dat is het kleine onderhoud.
Zijn we echter echt flink ziek, dan moet er groot onderhoud worden gepleegd.
Maar altijd als dit het geval is, wordt het eerst erger!

De rommel in huis wordt erger, het ziet er een tijdje niet goed uit (bedenk maar even hoe onze trap eruit ziet zonder bekleding), geen pretje dat kan ik je vertellen. En het klinkt niet goed in de ruimte, hol en leeg.

In je lijf is dat bij groot onderhoud soms echt hetzelfde, het voelt niet goed, het klinkt niet goed en het ziet er niet uit! Maar alles voor dat hogere doel, namelijk dat je daarna weer gezond of gezonder verder kan.

Maar soms kom je dan iets tegen wat echt een rotklus is, bijvoorbeeld de spijltjes verven, je komt er niet goed bij, de kans dat de verf gaat druipen is groter en daarmee groeit de frustratie.

In je lijf precies zo, welke plekken zijn moeilijk bereikbaar voor een behandeling? Wat is daarvan het gevolg? En hoe gefrustreerd wordt je daarvan?
En dan vooral hoe laat je de frustratie weer los, want in ontspanning kan het beste herstel ontstaan. Zeker als je de moeilijke momenten met vertrouwen tegenmoet kan zien.

Bij het klussen zie je langzamerhand verbetering daarmee groeit het vertrouwen. Als je dat al niet had.
Bij het groot herstel in je lijf kost dit vaak meer tijd, dit opbouwen van vertrouwen in je lijf, het vertrouwen in herstel. In je weer goed voelen en in blij worden met wie je gaat zijn na alle behandelingen.

Wat jij kunt doen, is vertrouwen op de kleine dingen die wel goed gaan in je lichaam, misschien zijn dat dingen die er niets mee te maken lijken te hebben. Maar dat hebben ze wel. Alles in je lijf is met elkaar verbonden, dus als je ergens kunt ontspannen dan helpt dat de rest. De ontspanning in je lijf wordt groter ala je de aandacht op de ontspanning legt en daardoor bevorder je herstel.

Nu denk je misschien, lekker makkelijk gezegd he! Ja ik weet het, maar er zijn veel dingen die wel nog werken in je lijf, leg daar de focus op, je lijf is je er dankbaar voor.
Wil je hulp hierbij?

Aankomende week heb ik weer drie plekken beschikbaar om je gratis een half uur verder te helpen hiermee. Stuur me gerust een mailtje dan plannen we een afspraak in.

Voor nu, succes met het groot onderhoud of met de kleine afwerking.
Ik klus weer verder aan onze gang.