Vanmorgen las ik een wetenschappelijk artikel waarin werd onderzocht wat een progressieve relaxatie oefening kan doen bij vermoeidheid en angst bij kanker. Progressief betekent vernieuwend of vooruitstrevend. En relaxatie is ontspanning, of te wel gewoon een oefening die de ontspanning in je lijf wil vernieuwen en verbeteren.
De resultaten van het onderzoek gaven aan dat de proefpersonen, zeker na meer dan een week oefenen, meer ontspannen waren, minder vermoeid, de meesten hadden ook meer rust in hun hoofd en waren minder angstig. De bloeddruk en hartfrequentie daalde duidelijk. De proefpersonen die nog langer dan een week iedere dag oefenden, hadden de beste resultaten.

Niet elke oefening past bij iedereen. Deze oefening is slechts één van de oefeningen die standaard in mijn training, voor vrouwen met borstkanker die zelf actief aan hun herstel willen werken, zit. Maar nu ik dit artikel las dacht ik, waarom maak ik er niet nog één voor diegene die hem kunnen gebruiken. Dus mocht jij minder vermoeid willen zijn en minder angstig, iets meer ontspannen én ben jij iemand die daar zelf wat aan wil doen. Er tijd in wil steken en wil leren? Laat dat me dan weten, dan stuur ik je de oefening toe. Mail me even met je naam en schrijf erbij ONTSPANNING. Dan weet ik dat jij hem wilt. mail me op: esterjanssen@delichaamstolk.nl

Mocht je nog vragen hebben hierover, stel ze gerust, ik help je met liefde verder.

En mocht jij nou geen borstkanker hebben, maar een andere ziekte waarbij vermoeidheid en angst om de hoek komt kijken en je bent wel geïnteresseerd hierin, dan daag ik je uit om te gaan kijken of dit jouw verder kan helpen.