Een wonderpil voor de genezingstijd bij borstkanker

Afgelopen zondag liep ik in de tuinen van Appeltern met mijn beste vriendin. We wonen redelijk ver uit elkaar dus spreken we eens in de zes weken af voor een hele dag. In maart bezochten we de tuinen van Appeltern, waar het prachtig maar nog kaal en leeg was. We spraken af dat we in de lente nogmaals zouden gaan, het werd het eerste weekend in de zomer, met zon! En oh wat was het er mooi!

Toen ik daar liep realiseerde ik me hoe anders de tuinen eruit zien na 3 maanden. Als we echter de dag nadat we er in maart waren geweest gekomen waren, hadden we niets anders gezien dan de dag ervoor.
In een genezingsproces gaat het ook zo. Nagenoeg iedere week vraagt een cliënte mij; “hoe kom ik er zo snel mogelijk vanaf”? Mijn antwoord is standaard; er is geen wonderpil. Het kost tijd, soms duurt het lang en soms kort. Maar genezen kost tijd! In één dag gebeurt er misschien niet veel maar in een maand tijd…

Er zijn dingen die het genezingsproces kunnen versnellen.
Hoe we de tijd ervaren is wat het verschil maakt. Op het moment dat je erg gericht bent op de tijd, het moet snel, zal het langzaam gaan. Immers de tijd lijkt sneller te gaan als je plezier hebt! Dus kun jij je focus van de tijd afhalen, kun jij afleiding zoeken en je tijd zo fijn mogelijk besteden? Dan lijkt een genezingsproces minder lang te duren. Vul je tijd met nuttige en niet zo nuttige, fijne dingen. Probeer van wat niet fijn is maar wat moet, iets te maken waar je iets uithaalt. Iets waardevols, iets bijzonders, iets om dankbaar voor te zijn. Of maak van iets wat moet gebeuren een spelletje.

Wat ook het proces kan versnellen is het lichaam aanzetten tot de juiste actie. En dat heb jij zelf in de hand. Dit wordt mijns inziens veel te weinig verteld door therapeuten en artsen. Jij kunt zelf veel meer doen om te genezen of om het genezingsproces te versnellen.

Hoe zou het zijn om deze tijd zo te besteden dat je weet dat je aan je genezing bijdraagt? Te weten dat wat je zelf kan doen echt goed is voor jou, omdat je dat voelt? Te voelen dat je lichaam vóór jou werkt, niet tegen je. En dat je de tijd vergeet tijdens het moment dat je hiermee bezig bent. Er misschien zelfs plezier aan beleeft? Dat je er zelfs het vertrouwen in je lijf mee herwint? En dat je hiermee grip terugkrijgt over iets waarvan jij dacht dat alleen de medicatie en artsen er grip op hadden? Plan dan een ontmoetingsgesprek met me in. Dat kost geen geld maar wel tijd 😉 Ik heb volgende week nog drie plekken. Pak jij jouw plek?

Ik wens je een tijdloos weekend