De positieve aanslag van €60.000,-

Wat als alles wat er gebeurd voor jou gebeurt ipv tegen jou!

Afgelopen week had ik een live dag met mijn businesscoach. Dit is in een groep met ongeveer 40 vrouwen en wat ik daar hoorde heeft me weggeblazen.

Het begon zo: Een dame vertelde dat ze met haar bedrijf teveel verdient had volgens haar verzekering. Ze kreeg daarvan bericht met de opmerking dat ze €60.000,- moest terug betalen. Nu heeft deze dame een goed lopend bedrijf als zzp-er maar dat bedrag is echt niet niks. Ze vertelde dat ze het eerste uur na het bericht te hebben gelezen volledig naar ademsnakkend en in paniek heeft doorgebracht en toen hoorde ze in haar hoofd een stemmetje: maar dit kun jij gewoon! Ze werd rustiger en bekeek het verhaal van de verzekering vanaf hun kant. Ze snapte de aanslag en bedacht toen alleen nog maar. Wie heb ik nodig om een plan te maken om dit bedrag bij elkaar te krijgen én wie moet ik zijn of worden om dit te kunnen doen. Wauw. Ze heeft meteen Veronique Prins gemaild, dat is onze businesscoach en dat is een absolute kanjer, en samen hebben ze een plan opgesteld.

Tijdens de live dag vertelde ze dat dit had plaatsgevonden en deelde haar nieuwe plan met ons. Alsof er niets gebeurd was!

Veronique zei ons toen, dat ze altijd moet denken aan de zin die ze had gehoord: Wat als alles wat er gebeurd vóór jou gebeurd ipv tegen jou.

Deze zin heb ik nu met grote letters opgeschreven in mijn aantekeningen boek!

Als je deze zin kan gebruiken in iedere omstandigheid dan kijk je anders naar problemen, dat kijk je eerder naar oplossingen. Ik vond hem goud waard!

Dus waar durf en kun jij deze zin gebruiken? Om anders te kijken, om anders te gaan voelen, om andere stappen te gaan nemen?

Laat je het me weten?

Vaak pas zien we achteraf wat het ons gebracht of geleerd heeft en hoe dat ons in het leven verder heeft geholpen. Heb jij dat al wel eens bij de hand gehad? Hoe zou het zijn geweest als je er toen al net iets anders in had gestaan? Wat zou dat je opgeleverd hebben?

Voor nu een prachtige week met een ander perspectief gewenst…