Alles wat je aandacht geeft groeit

Heb je wel eens van deze uitspraak gehoord? Alles wat je aandacht geeft groeit! Misschien wel misschien ook niet, eigenlijk maakt het niet uit. Maar dat wat jou bezighoudt in je hoofd, waar jou aandacht naar toe gaat daar bouw jij je gedachten en gevoelens omheen.

Dus mijn vraag voor jou is waar stuur jij bewust je aandacht naar toe aankomende week? De laatste week van dit jaar.

Je kunt je aandacht brengen naar:

  • ik heb het nog zo druk
  • heerlijk niksen in de vakantie
  • wat kan ik betekenen voor een ander
  • waar zit de lichtheid in dit alles
  • waarom doet hij/zij niet wat ik wil.

En ga zo maar door. Als je deze zinnen hardop leest en erbij voelt wat het bij je losmaakt dan weet je wat er komen gaat deze laatste week. Want wat jij aandacht geeft groeit.

Een paar weken geleden had ik een dame op de bank liggen die heel erg opzag tegen een begrafenis waar ze heen moest. Niet omdat niemand naar een begrafenis wil, of omdat haar make-up zou uitlopen of dat ze de rest van de dag hoofdpijn zou hebben als ze moest huilen. Haar zorg was dat ze zo anders in het leven stond dan de familieleden op die uitvaart en vooral anders aankijkt tegen de dood.

Ik vroeg haar uiteindelijk “waar ga je je aandacht naar toe brengen die dag”. Ik raadde haar aan te kijken naar iedereen die er zou zijn en hoe zij op al hun verschillende manieren hun liefde zouden tonen voor de overledene.

Dat was een goede gaf ze aan. Afgelopen week sprak ik haar weer en vroeg haar waar ze haar aandacht op had gelegd op die dag van afscheid. “Ik heb al mijn aandacht aan mijn kinderen gegeven” vertelde ze, “dit was de eerste begrafenis die ze meemaakten en ik wilde er voor ze zijn”. Ook zei ze “ omdat ik en mijn man er zo anders instaan wilde we ze uitleggen hoe het anders zou kunnen dan op deze manier, maar dat dit paste bij het gezin van de overledene”. Ik vond het prachtig, ze heeft dus duidelijk gekozen om de aandacht te verleggen naar liefde en educatie voor haar kinderen. In plaats van zich telkens druk te maken over de manier waarop alles ging en hoe de mensen reageerden daarop.

Ik vroeg haar nog was het een zware dag voor je? En zij zei “ helemaal niet”.

Dus hoe kijk jij naar de kerstdagen? Doe jij dit bewust? Of laat je je meedrijven op wat er gebeurt en dan hoop je dat het goed komt.

Ik raad je aan om een bewuste keus te maken in ‘ Hoe kijk ik naar mijn kerstdagen’.

Mijn coach zegt altijd wie naar het onkruid staart ziet nooit de bloemen.

Dus als jij je keus maakt om de liefde te zien, breng dan telkens je aandacht terug daar naar toe. Waarin zie ik hier liefde…

Hiermee wil ik jou een heel bijzonder mooi kerstfeest wensen.

En alle geluk, liefde en plezier voor het nieuwe jaar dat eraan komt.

Liefs Ester

ps. Als jij denkt dat deze mail geschikt is niet alleen voor jou maar ook voor de mensen om jou heen, stuur deze dan gerust aan ze door.