Al denkend bevorderen van herstel… het kan!

Een aantal weken geleden had ik een dame waar een behandeling leidde tot een fantastisch inzicht.
Ze was al meerdere keren bij me geweest om het litteken van de borstreconstructie en van de buik, waar het eigen weefsel voor de borstreconstructie vandaan kwam, los te maken. Ze zei me na een minuut of vijf, ”Ester als ik bij jou kom en je start jouw behandeling voel ik meteen ontspanning optreden in de regio van de borst en buik, maar vandaag gebeurt dat maar niet.”
Ik antwoordde haar: “ik denk dat je toe bent aan de volgende stap”. Verbaast keek ze me aan. “Is er dan nog een volgende stap na het losmaken?”

“Ja gaf ik toe, de volgende stap gaat niet alleen over je lijf ontspannen en actief aanzetten tot herstel, maar die gaat over hoe je denkt”. Ik vroeg haar: “Wil je eens met je aandacht naar je litteken gaan en dan zeggen wat je denkt over jouw litteken.”
“Wat fijn dat het litteken nu dicht is en zelfs dat ik voel dat deze losser komt” gaf ze aan.

En vroeg ik haar: “Wat denk je over de borstkanker”?
“Hoelang zal het nog goed gaan” vloog er uit haar mond en toen begon ze te huilen.
Dit is hoe ze dacht over de ziekte die haar getroffen had en wat ze niet bewust wist.
Deze zin betekent eigenlijk; Wanneer komt het terug, dit gaf een enorm verdriet en veel angstgevoelens. Dus niet: is er een mogelijkheid dat het terugkomt maar al wetende dat dat zo was. Alleen niet wetende wanneer.

Nadat de tranen wat minder werden, gingen we hier samen op in. Ze zei zelf al: “deze gedachte helpt me niet echt verder hè, maar hij is er wel. En angst zorgt ervoor dat ik minder snel herstel dan ik wil en dat mijn lichaam kan. Omdat angst verkrampt in plaats van ontspant.”
Maar zei ze erbij:” ik kan mijn gevoel en deze gedachte niet echt wegkrijgen denk ik”.

“Hoe zou het zijn om deze zin niet weg te krijgen maar iets aan te passen”? vroeg ik haar.
Zou je kunnen zeggen: “Ik weet niet of de kanker ooit terug komt maar ik merk dat mijn lijf heel hard werkt voor mij, kijk maar naar de genezing van mijn littekens”.

Ze hoorde me aan en slaakte een diepe zucht, “ja dat kan ik wel, deze zin past bij mij”. En op dat moment ontspande haar hele lichaam, net zoals het al die eerdere behandelingen ook gedaan had. Oh zei ze:” ik wist niet dat ik zo kon ontspannen door net iets anders te denken”.

En dat is precies wat het is, als je helder hebt wat je denkt en daar iets aan toe voegt wat het milder maakt, voel je je meteen anders. Dan kan het lichaam ontspannen en kan de doorstroming in je lichaam beter plaatsvinden en daarmee het herstel, aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen.
Zo kun jij beheer hebben over jouw herstel!

Wil jij nou weten hoe dit voor jou kan werken, of voor iemand die je kent?
Vraag dan een gratis gesprek bij me aan, voor volgende week heb ik nog 3 plekken van een half uur beschikbaar. Mail me op esterjanssen@delichaamstolk.nl