Zelf jouw regie herpakken en herstel bevorderen.

 

Herken jij dit?

=

Je bent bekomen van de eerste schok van de diagnose, je bent net gestart met de behandelingen en je hoort jezelf vragen aan je mamacare verpleegkundige; “maar wat kan ik zelf nog extra doen”? Je bedenkt dat je deze vraag ook al aan anderen hebt gesteld en realiseert je dat je altijd actief bent bezig geweest om aan je eigen gezondheid te werken, maar dat je nu niet meer precies weet waar je moet starten. Dit maakt je onzeker

=

Je was iemand die altijd actief bezig was met haar lichaam en daarop vertrouwde, maar door de diagnose twijfel je nu voortdurend aan je eigen lijf. Voel ik dit wel echt en klopt het wel? Het wantrouwen en deze onzekerheid ken je niet en maken je nog onzekerder, zo erg zelfs dat je andere dingen waar je altijd zeker van was ook niet meer weet of vertrouwt.

=

Je hoorde het behandelplan aan en wist, de artsen weten meer dan ik maar ik heb altijd zelf bepaald over mijn lijf en mijn leven, waar heb ik nou nog grip op. Het voelt alsof de artsen alles voor mij bepalen en ik alleen maar kan volgen en dat voelt niet goed..

=

Je bent bang dat wat ze gaan doen in het ziekenhuis puur is om de ziekte te bestrijden maar jouw gezondheid niet ten goede komt.
Je denkt: “Hoe kan ik mijn basis gezondheid, mijn lijf zo goed mogelijk op peil houden en ondersteunen terwijl ze daar in het ziekenhuis dingen gaan doen die de ziekte weghalen maar die schadelijk zijn voor mij”.

=

Je moet naar het ziekenhuis om de kanker te bestrijden en daarbij ben je bang dat het jezelf, jouw lijf geen goed doet. Hoe blijf je sterk in het houden van de regie, zodat jij zelf mede bepaald wat je wel en niet wilt. Zodat je kiest wat gezien de omstandigheden het beste is voor jouw lijf, jouw leven. 

Ik help je graag met:

A

Je krijgt de regie terug! Doordat je leert wat jij zelf kan doen, heb je altijd een tool in handen die je kunt inzetten, dit maakt dat je op ieder moment de keus hebt om iets te doen of juist niet. En het gevoel een keus te hebben geeft regie.

A

Het vertrouwen in je lichaam weer te vergroten, al is het maar voor een deel, zodat jij weer helder hebt welke kant jij op wilt?

A

De samenwerking te bevorderen, tussen jouw en je lijf en jouw en de behandelaars, zodat je samen het beste herstel mogelijk neerzet.

A

Je bent je bewust van wat je nodig hebt om jouw herstel zelf te verbeteren. En je weet wat je kunt doen om dit te laten plaatsvinden. Dit geeft rust.

A

De kans op herstel vergroten, op een natuurlijke manier, waardoor jouw dromen uit kunnen komen.

A

Jou te leren wat je precies kunt doen om je gezondheid te bevorderen, zodat je zo actief als mogelijk blijft zelfs onder deze omstandigheden.

 

Dit is mogelijk als je meedoet aan de training ‘Zelf herstel bevorderen’!

 

 

  • 12 trainingsvideo’s met uitleg en oefeningen. 
  • 6 keer live sessies 1 op 1 met mij 
  • 12 weken lang al je vragen stellen, die ik beantwoord binnen 24 uur, zodat je er nooit alleen voorstaat
  • onbeperkt toegang tot de trainingsvideo’s 

Je wilt gewoon beter worden en daar doe je alles voor! Daar help ik je bij:

R

Ik geef jouw je gevoel van regie weer terug

R

Je krijgt meer invloed op je lijf, omdat je weet wat je zelf kunt doen om te herstellen

R

Je vergroot je vertrouwen in je eigen lichaam

R

Je hebt het gevoel dat niet alles rondom jouw heen gebeurd maar dat jij invloed hebt omdat het herstelproces een samenwerking is geworden

R

Je vergroot je kans je dromen te laten uitkomen

R

Kortom: je hebt weer grip op wat jij zelf kunt doen om je herstel te bevorderen.

Anderen gingen je voor en dit schreven zij:

Ik vind de video’s prettig om naar te luisteren, het is geen saai verhaal, maar een enthousiaste manier van overbrengen. je geeft ook vertrouwen dat het zeker de eerste keren lastig is om te “voelen”, maar dat het daarna echt komt. 

Anneke

Ester weet uitstekend verbanden te leggen, stelt de goede vragen en past waar nodig de begeleiding aan. Ze straalt warmte uit en is oprecht geïnteresseerd en zoekt de verbinding. Dank je wel Ester. 

Marije

Wat ik erg fijn vond was dat Ester erg in het moment werkt, dus toen ik met een voorbeeld van mijn gezin kwam, waar op dat moment wat speelde, gaf ze me de juiste handvatten om bij mezelf te blijven. Ik gebruik deze dingen zelf wel vaker, maar nu weet ik waarom ik ze gebruik en kan ze bewuster inzetten. Voor thuis en zelfs tijdens mijn werk.

Linda

Ik heb uit de training gehaald, dat door te oefenen met de technieken, ik gezien heb hoe hard ik aan het werk was en hoe ik dat kan loslaten en vertrouwen op mijn eigen kunnen. Mijn zelfvertrouwen is gegroeid hierdoor.

Marieke

Esters quote die bij mij bleef hangen was; ’ dit is niet van mij’ , deze had betrekking op de emoties/verhalen die anderen uiten/vertellen en die (te) veel impact op mijzelf hebben. Hierdoor leerde ik beter de grens trekken en me op mijn eigen herstel richten, dit gaf veel rust.

Susan

Veelgestelde vragen:

Ik heb nog extra vragen voordat ik me wil aanmelden. Waar kan ik die stellen?

Je mag al je vragen stellen via de contactpagina. Voordat je in het traject stapt krijg je altijd eerst een gesprek met mij, telefonisch of via zoom. In dit gesprek kijken we samen of wij dit traject met elkaar willen aangaan en of ik daadwerkelijk jouw vraag kan beantwoorden. 

Vergoed de verzekering dit programma?

Nee, de verzekering vergoed dit programma niet, aangezien ik niet meer bij de verzekering als fysiotherapeut in het kwaliteitsregister sta. Mijn BIG registratie heb ik nog wel. 

Vraag 3

Antwoord op vraag 3.