“Alles hieronder is van mijn oude website vanaf 11-11-22 start mijn nieuwe traject. Wil je meer weten neem contact met me op”

 

Herken jij dit?

=

Zojuist vertelde je patiënt je haar ontzettend verdrietige verhaal. Tijdens dat ze sprak, merkte je hoeveel het jou raakte. Nadat de behandeling klaar is, loop je de kamer uit en merkt dat je zelf nog steeds van slag bent. Je voelt je moe, leeg en verdrietig. Daar baal je van. Je vindt dat je snel door moet naar de volgende afspraak, maar je wilt eigenlijk eerst even tot jezelf komen, want je voelt dat je jezelf verloren bent in dit gesprek. En tot je schrik is dit niet de eerste keer deze week.

=

Je houdt van je werk en wilt het liefst alles geven, Maar doordat het werken met patiënten en de heftige verhalen die ze soms vertellen regelmatig leidt tot het verliezen van jezelf, heb je moeite met aan anderen te laten zien dat dit echt je droombaan is. Je voelt je niet zo competent als je collega’s. die lijken zich namelijk niet zo vaak te laten meeslepen. Hierover spreken durf je ook niet, want dan denken ze helemaal dat je niet geschikt bent voor dit werk.

=

Je voelt regelmatig de sfeer van de afdeling of de emoties van een patiënt haarfijn aan. De sfeer of de emoties neem je over als die van jou. Wat je lastig vindt, is hoe deze emoties te scheiden van wat jij zelf voelt. Doordat alles door elkaar loopt wordt je doodmoe en raak je verward. Het resultaat dan is dat je je terugtrekt in jezelf, moeite hebt echt contact te maken met je gevoel of het wel voelt maar daar niet goed mee om kan gaan. Hierdoor zorg je minder goed voor je zelf en maak je minder contact met wat jij nodig hebt en met de mensen van wie je houdt en waarmee je je tijd wilt doorbrengen.

=

Je hebt weer zo’n dag gehad waarbij je de verhalen en gevoelens van je patiënten meenam en komt doodmoe thuis uit je werk. Je had eigenlijk nog willen gaan sporten maar zo als je je nu voelt, weet je; dat wordt hem niet. Je ploft op de bank en denkt ik ga eerst even bijkomen en zet de tv aan. Voor je het weet ben je een paar series verder en realiseer je dat je enorme trek hebt. Zin en tijd om te koken heb je niet meer en pakt dus het eerste wat je voor handen komt uit de kast. Al snoepend en tv kijkend kom je de avond door. Je bent er niet uitgerust van geworden! Je sleept jezelf eigenlijk net iets te laat naar bed en voordat je in slaap valt denk je nog; nu heb ik weer niet goed voor mezelf gezorgd. Terwijl je eigenlijk weet dat je daar wél fitter van wordt, goed eten en bewegen.

Hoe zou het voor je zijn?

A

Als jij je niet meer liet leegzuigen

A

Dat jij zelf bepaalt waar jouw energie naar toe gaat

A

Dat je jouw emoties tijdig kan loslaten en ze niet meer meeneemt de hele dag

A

Dat je voldoende afstand van de patiënt hebt om geweldig werk te verrichten en zelf nog energiek de dag door te komen, zonder dat je de aansluiting en het contact met de patiënt én met je zelf verliest? Zodat jij zowel op je werk als thuis optimaal kan functioneren

A

Dat je geen twijfel meer hebt over of je werk goed doet maar erop vertrouwt dat jij het werk aankan

A

Dat je de taken met gemak uitvoert, omdat je niet meer vermoeid bent van het werken met patiënten en werk als een moetje voelt, maar het werk aankunt en mág doen

A

Je maximale voldoening uit je werk haalt, vertrouwende dat je alles wat je kon betekenen voor de patiënt ook betekend hebt. Gewoon omdat je daar je energiek genoeg voor voelt en je vertrouwen hebt in dat jij de regie hebt over jouw gevoelens

A

Dat je thuiskomt en je fit genoeg voelt om goed voor jezelf te zorgen, te gaan sporten of nog leuke dingen met anderen te doen

 

Dit is mogelijk als je meedoet aan de training ‘Blijf bij jezelf’!

 

 

Binnen 3 maanden ontmoeten we elkaar 4 keer een uur. Deze 4 uur worden besteed aan de onderwerpen: contact maken en houden met jezelf, scheiden wat van jouw is en wat van de ander, je grenzen stellen en jezelf beschermen. Je krijgt oefeningen, tips en je wordt gecoacht op jouw eigen inbreng. Daarnaast krijg je jouw eigen werkboek, inspirerende en ondersteunende mails met oefeningen, tips en reminders. Tussendoor is er meerdere keren tijd voor terugkoppeling én hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt!

Dit is het resultaat van de training ‘Blijf bij jezelf’:

R

Je bent energiek omdat je je niet meer laat leegzuigen, jij hebt de controle hierover

R

Je kunt jouw patiënten geven wat ze verdienen, omdat jij daar voldoende energie voor hebt

R

Je krijgt vertrouwen in jezelf op het werk omdat je de regie in handen hebt, qua gevoelens en qua energie. Omdat je je niet meer verliest in de emoties van anderen. Je kan nog best geraakt zijn door een verhaal, maar daar heb je geen last meer  van, omdat jij kunt scheiden welk gevoel van jou is en welk van een ander, waardoor je helder blijft de hele dag

R

Je kan de emoties die je voelt op een dag in goede banen leiden, zodat het geen extra energie kost

R

Je houdt contact met je eigen gevoel, zodat je weet wat jij nodig hebt, zowel op het werk als thuis

R

Kortom: je hebt de regie over jouw energie

 

De investering voor deze training is € 475,-.

De live cursus wordt gegeven in Leusden, dichtbij Amersfoort.

Het is mogelijk in twee termijnen te betalen. Dan betaal je twee keer € 240,-. Voor aanvang van de eerste en voor de derde sessie.

Anderen gingen je voor en dit schreven zij:

Ik nam de emoties van patiënten over, waardoor ik zo van slag raakte dat ik niet meer geconcentreerd en goed kon werken. Niet zoals ik dat zou willen in ieder geval. Omdat ik daar ontzettend moe van werd en wel echt klaar mee was heb ik bij Ester de cursus gedaan. Het was erg leuk om te doen, er zijn zoveel kwartjes gevallen. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik de emoties van mezelf en die van de ander kan herkennen en scheiden van elkaar. Doordat de oefeningen direct toepasbaar waren, kon ik zelf meteen aan de slag.

Ester was erg persoonlijk met haar aanpak, ze dacht mee over hoe ik de oefeningen kon toepassen op mijn werkplek. Dat vond ik zelf lastig omdat het redelijk chaotisch is momenteel. Ik ben blij dat ik de cursus heb gedaan, ik neem de emoties van patiënten veel minder vaak over. En als ik dat toch doe, weet ik wat ik moet doen, om ze weer los te laten.

Juul

Ester weet uitstekend verbanden te leggen, stelt de goede vragen en past waar nodig de begeleiding aan. Ze straalt warmte uit en is oprecht geïnteresseerd en zoekt de verbinding. Dank je wel Ester. 

Marije

Ik zag op tegen sommige lessen die ik moest geven omdat ik het gevoel had niet in controle te zijn als mijn cursisten tegenwoord gaven. Ik verloor dan mezelf en werd erg onzeker. Daarom ben ik ‘Blijf bij jezelf’ gaan volgen. Wat ik erg fijn vond was dat Ester erg in het moment werkt, dus toen ik met een voorbeeld van mijn gezin kwam, waar op dat moment wat speelde, gaf ze me de juiste handvatten om bij mezelf te blijven. Ik gebruik deze dingen zelf wel vaker, maar nu weet ik waarom ik ze gebruik en kan ze bewuster inzetten. Voor mijn werk en voor thuis.

Linda

Ik heb uit de workshop gehaald dat door te oefenen met de technieken, ik gezien heb hoe hard ik aan het werk was en hoe ik dat kan loslaten en vertrouwen op mijn eigen kunnen

Marieke

Esters quote die bij mij bleef hangen was; ’ dit is niet van mij’ , deze had betrekking op de emoties/verhalen die anderen uiten/vertellen en die (te) veel impact op mijzelf hebben.”

Susan

Veelgestelde vragen:

Vraag 1

Antwoord op vraag 1.

Vraag 2

Antwoord op vraag 2.

Vraag 3

Antwoord op vraag 3.