De vijand bestrijden door samen te werken…

Twee weken geleden had ik een nieuwe wat sceptische dame in de praktijk die via de huisarts gestuurd was. Ze vroeg me, “wat kun je dan voor mij betekenen? Jij vertelt me vast dat ik meer moet sporten en beter moet eten en dat ik op tijd naar bed moet. “

Toen vertelde ik haar dat ik het met die dingen eens ben, maar dat ik dat juist niet ging zeggen, omdat wat geldt voor mij niet voor haar hoeft te gelden. Wat is er namelijk zo anders aan werken met mij? Ik kijk naar wat JIJ nodig hebt om te herstellen en niet wat de gemiddelde ‘regels’ zijn. Dat zit hem vooral in dat je jezelf niet meer tegenwerkt in je genezing.
Dus als jij helemaal niet houdt van vroeg naar bed gaan of veel bewegen, dan helpt dat je het herstel niet. Dan wek je alleen maar weerstand op.
Waar ik naar kijk is; hoe kun je de weerstand, die je meestal onbewust hebt, verminderen zodat genezing makkelijker kan plaatsvinden? Hoe kun je jouw lichaam als bondgenoot zien en daarmee samenwerken?
Als je klachten hebt biedt je namelijk meestal weerstand aan het herstel van je lichaam, sterker nog de meeste cliënten die ik behandel en behandeld heb zeggen in het begin dat het lichaam de vijand is. Niet letterlijk hoor, maar ze zeggen zoiets van; als je mijn arm eraf kunt halen dan graag. Het lijf doet niet wat ze willen, ze keren zich van hun eigen lijf af, gevolg; verkramping en daarmee verergering van pijn of klachten.
Maar als jij niet samen gaat werken met je lijf hoe herstel je dan? Je lijf is gemaakt om te groeien en te herstellen. De vraag is alleen hoe ga jij dit samen met je lijf doen, want dan gaat het sneller en meestal beter. En dat is nou net waarmee ik je kan helpen, dat zoek ik met je uit. Wat heb jij nodig om de onbewuste weerstand los te laten en je lichaam te laten doen waar het goed in is. Herstellen en groeien.
Nou denk je misschien bewust worden is iets wat ik al lang doe en nog herstel ik niet. Dus dat kan het niet zijn. Daar ben ik het niet mee eens, bewustwording is namelijk de eerste stap in het proces. Als jij al heel getraind bent hierin, kan het alleen maar sneller gaan. Maar mijn ervaring is zowel met cliënten en alsook met mezelf, dat bewustzijn er met momenten is en met momenten niet. En daarnaast dat we verleerd zijn connectie te maken met ons lijf en dat we vergeten zijn hoe we mogen en kunnen samenwerken met het lichaam.
De sceptische dame durfde het met me aan en heeft de eerste positieve resultaten al binnen. Wil jij nou ook van je klachten af, of ze in ieder geval verminderen. En wil je weten wat de andere stappen zijn na bewustwording. Neem vooral contact met me op.

De pilot-aanbieding staat nog steeds. Mijn gehele programma maar dan inclusief de mogelijkheid om me te appen als jij het nodig hebt. Ik wil namelijk heel graag weten of het mijn cliënten helpt als ze snel contact met me kunnen opnemen op het moment dat het nodig is. En daarnaast wil ik weten of dat past bij mij, of ik dat kan regelen binnen de werkdagen.
Dus mocht jij denken; ik wil het zelf mijn herstel bevorderen maar weet niet precies hoe dat te doen. Ik wil hulp en ik vermoed dat Ester bij mij past, neem dan contact met me op. Twijfel je nog een beetje? Enkele anderen gingen je al voor; dit zijn de reacties van hen:

Alleen al het idee dat ik Ester altijd kan appen geeft al veel rust. Ik heb een C-PTSS en kom daardoor regelmatig obstakels tegen. Het komt ook best wel eens voor dat ik haar buiten de therapie om, een berichtje stuur met mijn hulpvraag. Hierdoor kan ik direct op een goede manier het obstakel aanpakken, zonder er dagen mee in m’n hoofd te blijven zitten. Doordat dit mogelijk is, heb ik amper nog paniekaanvallen gehad. En heb ik er wèl 1, maakt dat ook niet uit. Dan sleurt ze mij daar ook weer doorheen. Ramona

Het gaf me vertrouwen dat ik je kon appen als het nodig was. Dus toen ik plotseling erge pijn kreeg in mijn rug, voelde het contact met jouw als een quickfix waardoor ik niet in mijn hoofd ging zitten en er paniek van kreeg maar meteen al weer richting herstellen kon denken en voelen.
Omdat ik zo aan het leren ben hierin, weet ik nog niet altijd op het moment dat het zich aandient wat ik moet doen. Het is fijn om dan juist de ‘leraar’ te kunnen raadplegen. Tijdens het aanleren heb ik je een paar keer knijterhard nodig gehad. Door contact op te nemen met jou, neem ik mezelf serieus en doordat jij me dan ook ziet/ hoort in dit geval en me serieus neemt, groeit mijn vertrouwen in mezelf, dat ik het juiste doe. Dank je wel daarvoor! José

Wat ik van jou geleerd heb, is onbeschrijflijk…. Het leven hakt er soms op verschillende manieren in, de storm gaat tekeer en je hebt alleen jezelf maar als baken. Iedere keer is het even zoeken naar hoe blijf ik overeind, maar ’t lukt steeds beter. Dicht bij je gevoel blijven en meedeinen op de soms ruwe zee. Dankjewel, Miranda