Het lichaam als de vijand

Maar hoe doe ik dat dan…

Drie weken geleden kwam er een dame bij me voor een eerste gesprek. We besloten de samenwering naar ‘zich beter voelen’ aan te gaan. Ze ging weg met een oefening zodat ze meteen aan de slag kon thuis. Immers ik kan het niet voor haar doen, haar lichaam moet het gaan doen. Ik help alleen met de: hoe dan!

Na enkele dagen kreeg ik een appje van haar, ze moest heel veel plassen en had hoofdpijn, dat had ze normaal nooit. Gaat het wel goed vroeg ze zich af. Geweldig dat ze aan de bel trok. Ik legde haar uit dat het vele plassen meestal betekent het afvoeren van afvalstoffen. Dat is de taak van plassen en poepen, het weghalen van de stoffen die het lijf niet meer nodig heeft. De hoofdpijn kon meerdere oorzaken hebben, dus we spraken af, deze in de volgende behandeling als richtlijn te gebruiken voor de volgende stap.

Bijna alle cliënten die ik zie, zien hun lichaam als de vijand, door de pijn, de spanning of de vermoeidheid vertrouwen ze niet meer op hun lijf. Zo’n nareactie helpt dan niet. Één van mijn belangrijkste taken is om cliënten weer te laten samenwerken met lichaam, om het vertrouwen daarin weer te vergroten. Want als je samenwerkt, kan het lijf veel beter genezen dan als je tegenwerkt.

Vorige week was ze er weer en we breidden de oefeningen uit. We namen daarbij de pijn van het hoofd als uitgangspunt. Tijdens de behandeling zakte de hoofdpijn en er ontstond rust en ruimte in haar bovenlichaam. De ademhaling werd rustiger. Ze ging met een goed gevoel weg.
Twee dagen later ontving ik een appje, veel hoofdpijn weer en wakker schrikken met een onrustig gevoel, het gevoel van hartkloppingen en ze was moe, veel vermoeider dan anders.

Ik kon op dat moment niet direct reageren, maar pas later. En weet je wat ze terug schreef op mijn reactie:
“Het gaat gelukkig al weer veel beter. Zal wel met die afvalstoffen te maken hebben. Ik krijg nu ineens de dagelijks de vraag of ik afgevallen ben, mensen vinden dat ik er veel beter uitzie”. Met een smile erbij!

Soms leidt een behandeling ertoe dat er even meer last is, zelfs op plekken die je niet verwacht. Maar doordat ze vertrouwde op mijn uitleg die voor haar logisch klonk durfde ze wel door te zetten, met dit nu als resultaat. Ze is er nog niet, maar ze gaat met grote stappen vooruit. Wat een vertrouwen heeft ze weer in haar eigen lichaam, puur door twee simpele oefeningen en een beetje uitleg.

Mocht je hulp willen met het lichaam weer als bondgenoot te zien, neem gerust contact met me op.
​​​
Heb een heerlijk samenwerkend weekend

Lieve groetjes
Ester


En voor ik het vergeet, nav het blog dat ook verschijnt op Instagram en Facebook werd ik vorige week gevraagd om op de radio te komen. Vind je het leuk om dit terug te luisteren? Bij deze de link. Het programma heet: ‘De ondernemer’ van de datum 20-8-2024