Over Ester

 

Vijfentwintig was ik. Ik werkte al een jaar in mijn droombaan. Alles vond ik leuk eraan op één ding na, ik was zo moe aan het eind van de dag. Lang dacht ik dat het erbij hoorde, dat het wennen aan het werk was, maar het veranderde niet. Als ik dan thuiskwam had ik geen zin meer om goed voor mezelf te koken of om met een vriendin af te spreken. Ik raakte sneller geblesseerd bij het sporten, omdat ik zo moe was en eigenlijk bestonden mijn dagen inmiddels vooral uit werken en bijkomen thuis.

Na een tijdje vond ik dat het niet langer zo kon. Ik zei tegen mijn collega dat ik mijn volleybaltraining wilde afzeggen vanwege de vermoeidheid en toen zei ze; “je laat je leegzuigen door anderen.” Mijn eerste reactie was; “nou zij zuigen mij leeg’ Je hebt nou eenmaal van dat soort mensen!” Ze stelde me voor een cursus te doen. Dat deed ik, niet wetende dat dit alles in mijn werk en na mijn werk zou veranderen.

Het resultaat; de keren dat ik moe naar huis ging waren op één hand te tellen in de meer dan 17 jaar die volgenden. Ik had geleerd dat ik me kon verbinden met patiënten zonder dat ze me leegzogen, ik kon mezelf beschermen tegen de soms heftige verhalen en emoties van anderen. En vooral had ik geleerd om mijn eigen energie te beheren. Daardoor ben ik fit, kan ’s avonds nog leuke dingen doen, heb weer zin om te sporten en om gezelligheid op te zoeken. Ik leer veel van de technieken aan mijn patiënten zodat ze dit zelf kunnen gaan toepassen.

In de loop der tijd voegde ik ook aspecten toe aan de cursus die mij toentertijd zo geholpen had. Ik verfijnde hem en maakte hem specifieker. De vermoeidheid heeft, door deze lessen, nooit meer een rol gespeeld in mijn droombaan, waardoor ik mijn droomleven leef. En dat gun ik jou ook!

Ik onderscheid mij door:

 • Mijn gouden handen; het compliment dat ik het meeste krijg van mijn cliënten om weer verbinding te krijgen met hun lijf
 • Mijn praktische inslag; ik leer door te ervaren en te doen en leer dat dus ook aan mijn klanten.
 • Mijn ‘tolk-kunsten’; ik kan gevoel vertalen in woorden, zodat je helder krijgt wat je voelt. Daarmee kun je wat je voelt en wat je denkt op één lijn laten komen
 • Heb je twijfels, ik help je over de brug te komen door te vertalen wat je voelt
 • Een mediator te zijn; ik kan op een rustige wijze een intern conflict naar boven halen en deze omzetten naar een fijne verbinding tussen lichaam en de gedachten.

Mijn visie

Mijn visie is dat een mens één geheel is, als er iets gebeurt zit er altijd een lichaamsgevoel, een gedachte, een emotie en gedrag aan vast. Door helder te hebben wat deze gevoelens, emoties en gedachten met elkaar te maken hebben en door ze te verbinden krijg je vaak helder wat het lichaam ‘vertelt’.

 

Als je mij goed kent dan weet je dat:

 • Als ik te weinig beweeg op een dag, word ik ’s nachts wakker om alsnog te bewegen!
 • Als er iets goeds gebeurt, in een behandeling met een cliënt of voor mezelf, ga ik letterlijk beter zien.
 • Mijn favoriete winkel is de bieb! Tja eigenlijk de boekwinkel maar ik mag niet meer zoveel boeken kopen van mezelf…
 • Mijn grootste wens al is uitgekomen, moeder worden en zijn
 • Ik altijd nieuwe wandelpaadjes wil inslaan, zowel in het bos als in de stad, dit dus regelmatig geleid heeft tot omkeren omdat het paadje doodliep en ik dat helemaal niet erg vind.
 • Ik ben afgestudeerd als Master of Science in de psychosomatische fysiotherapie en heb daarin 20 jaar werkervaring.
 • Ik zal nooit in het diepe springen zonder eerst met mijn grote teen (en meestal ook mijn hele voet en enkel) gevoeld te hebben. Iets moet goed voelen maar ook kloppen in mijn gedachten.
 • Mijn complete familie bestaat uit > 130 mensen (Brabanders hè)!

              Ester

Meer over mij weten?