"Alles hieronder is van mijn oude website vanaf 11-11-22 start mijn nieuwe traject. Wil je meer weten neem contact met me op"

Herken jij dit?

=

Je hebt het gevoel dat mensen altijd over je grens heen gaan, je merkt het pas als het weer veel te laat is. Jij voelt dat je boos en geprikkeld wordt en dat afreageert op je kinderen of je partner. Waarom lukt het toch niet om meteen nee te zeggen als er een vraag gesteld wordt?

=

Het is weer gebeurd! Je collega, vroeg of jij iets wilde afronden, wat zij gestart had en ze niet had afgekregen. Jouw werkschema was al overvol en je kon het er dus niet bij hebben. En toch zei je: “ja, doe ik”. Omdat ze zei dat het echt vandaag nog af moest zijn en omdat ze zei dat jij het zo goed kan. Nu voel jij de spanning toenemen, je schouders raken je oren al bijna aan en je hartslag is zo hoog dat het lijkt alsof je net een marathon hebt gelopen.

Je zou zo graag tegen je collega zeggen: “nee, dit is niet mijn taak maar de jouwe”. En dan verder gaan met jouw eigen werk. Wat een rust zou dat geven?

=

Jouw leidinggevende vraagt of je extra wilt werken, je snapt dat het gevraagd wordt, immers jouw collega heeft zich zojuist ziek gemeld, één is er op vakantie en er staat een vacature open. Je ziet hoeveel werk er ligt en zegt ja, dat doe ik. In je achterhoofd hoor je een stemmetje roepen, “doe nou niet je bent al zo moe en je slaapt ook al een tijdje niet goed”. En dan denk je, maar ik kan de arts toch niet laten zitten, en de patiënten al helemaal niet, vandaag houd ik het nog wel vol en je gaat aan het werk. Dan belt er een patiënt die niet wil horen dat hij vandaag niet meer terecht kan bij de arts en hij begint je het vuur aan de schoenen te leggen. Je moet je inhouden om niet te gaan schreeuwen tegen hem, dit kon je er echt niet bij hebben! 

Hoe zou het voor je zijn als?

A

Jij jouw eigen grens stelde?

A

Jij jezelf niet meer zoveel werk op de hals haalt dat je er last van krijgt en dat af reageert op je gezin?

A

Jij jouw grens voelde en dan bewust de keus kon maken om er iets of niets mee te doen?

A

Jouw stress zou verminderen omdat jij je grenzen goed stelde?

A

Je op meerdere manieren Nee zou kunnen zeggen, manieren die bij jouw passen?

A

Jij geen slecht gevoel meer had over jezelf omdat je op het moment dat je de grens voelde bewust besloten hebt iets wel of niet te gaan doen?

A

Jij je aan je eigen grenzen zou houden?

A

Jij doordat je je grens stelt een burn-out voorkomt?

 

Dit is mogelijk als je meedoet aan de workshop ‘Grenzen stellen’!

Op dinsdagavond 27-09-2022 van 19.00 – 21.30

 

In een twee à twee en half uur durende workshop leer je bewust jouw grens voelen, weten en herkennen. Je leert welke manieren er zijn om je grens te stellen en je leert wat er gebeurt in je lichaam als je dit doet. Er is veel tijd voor vragen en we leren van elkaar in deze workshop. Daarnaast heb je tot twee maanden na de workshop de mogelijkheid om mij al je vragen te stellen per mail, zodat je wat je geleerd hebt kan toepassen en er feedback op kunt vragen. Én hoe meer je oefent, hoe beter je erin wordt!

Dit is het resultaat van de workshop ‘Grenzen stellen’:

R

Jij weet bewust waar jouw grens ligt, je kunt hem voelen.

R

Je weet op welke verschillende manieren jij je grens kunt aangeven. En welke manier voor jou de beste is. 

R

Je krijgt vertrouwen in jezelf omdat je bewust gaat kiezen om je grens aan te geven en daarmee controle over jezelf krijgt. 

R

Jij pakt de verantwoordelijkheid en controle over jouw grens terug en dat maakt dat jij je beter gaat voelen over jezelf. 

R

Je raakt dat vervelende gevoel kwijt dat je altijd overhoudt nadat iemand over je grens gewalst is. 

R

Kortom: je hebt de regie over jouw persoonlijke grens!

 

De investering voor deze workshop is € 99,-.

De live workshop wordt gegeven op dinsdag 27 september 2022 om 19.00 – 21.30 in Leusden, dichtbij Amersfoort. Er kunnen maximaal 12 personen meedoen aan de workshop. Het minimale aantal is 6 personen.

 

Anderen gingen je voor en dit schreven zij:

Ik heb geleerd anders te luisteren naar mijn lichaam. Dus als er nu iets gebeurd, waar ik eerder paniekerig van werd. Hoor ik Ester nu in mijn oor zeggen: ‘ breng je aandacht eerst naar je lijf voordat je reageert’. En doordat ik dit ben gaan doen, ben ik allereerst veel minder paniekerig maar ook heb ik in meerdere situaties het gehele tij kunnen keren zowel thuis als op mijn werk. Waardoor ik me juist trots voel als ik terugkijk. 

De naam de lichaamstolk is gewoon wie Ester is, dat is me wel duidelijk geworden!

Myrna

Ester weet uitstekend verbanden te leggen, stelt de goede vragen en past waar nodig de begeleiding aan. Ze straalt warmte uit en is oprecht geïnteresseerd en zoekt de verbinding. Dank je wel Ester. 

Marije

Dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen grenzen, hakte er behoorlijk in, ik moest echt even slikken toen dat tot me doordrong. Maar sinds ik dat weet is grenzen stellen veel makkelijker geworden!

Esther

Ik heb uit de workshop gehaald dat door te oefenen met de technieken, ik gezien heb hoe hard ik aan het werk was en hoe ik dat kan loslaten en vertrouwen op mijn eigen kunnen

Marieke

Bedankt Ester voor het contact met mijn lijf, ik begin het eindelijk te begrijpen.

Annet

Veelgestelde vragen:

Ik voel me altijd zo schuldig als ik mijn grenzen stel, komt dat ook in de workshop aan bod?

We gaan eerst aan de slag met dat jij je grenzen beter gaat stellen, zodat jij je erna niet meer zo schuldig hoeft te voelen. Maar dit onderwerp komt wel regelmatig ter sprake in de workshop. En zeker ook tijdens de feedback momenten wordt hier aandacht aan besteed. 

Ik werk niet in de zorg, is het dan voor mij slim om mee te doen?

Tijdens deze workshop richt ik me er vooral op hoe stel je grenzen anderen, dus als jij veel met mensen werkt, kun je de situaties vanuit de zorg omzetten naar jouw eigen werksituatie. Het is dus geen enkel probleem. 

Vraag 3

Antwoord op vraag 3.